Beneficiile cataratului

Cataratul este un sport versatil care poate fi practicat in interior cat si afara, antrenand atat psihicul, cat si fizicul. Prin catarat copii invata sa faca fata fricii si stresului, devoltand totodata incederea de sine.

Beneficiile cataratului pentru copii:
Ajuta la dezvoltarea rezistentei musculare, a dinamicitatii si fortei musculare, sporeste flexibilitatea corpului, coordonarea, echilibrul, concentrarea mentala si fizica. De asemenea cataratul dezvolta lucrul in echipa, increderea in sine, increderea in ceilalti si dezvolta o motivatie puternica.

Ce abilitati dezvolta cataratul?
Cataratul utilizeaza o multime de grupe musculare solicitand atat portiunea superioara cat si din portiunea inferioara, precum si musculatura spatelui, a abdomenului, a picioarelor, dar in special a mainilor si degetelor.

Prin acest gen de sport se imbunatateste rezistenta si forta musculara si a intregului organism, in plus multitudinea de miscari dezvolta flexibilitatea si agilitatea, oferind o dezvoltare armonioasa a intregului organism, fizica, psihica si mentala.

Fiecare traseu reprezinta un fel de puzzle care necesita rabdare, planificare si o analiza atenta pentru a-l putea "rezolva". In general incepatorii improvizeaza pe masura ce se catara, dar cu experienta, invata sa vizualizeze traseul si sa determine punctele cheie din acesta inainte de a incepe. In timp, practicarea acestui sport ajuta la dezvoltarea concentrarii, determinarii si abilitatii de a rezolva probleme diverse. Desi cataratul reprezinta o provocare individuala, practicarea acestuia are o componenta sociala puternica.

Copilul va fi in permanenta inconjurat de colegi, prieteni sau familie, astfel dezvoltand prietenii stranse cu partenerii de catarat, pana la nivelul de incredere oferit de impartasirea provocarilor si a experientelor, imbunatatind totodata si abilitatile de comunicare.

Este cataratul un sport sigur?
Cataratul poate fi sigur sau riscant. Exista diferite stiluri si tipuri de catarat alese in functie de preferinta si de experienta. Exista studii recente care atesta ca acest sport are o rata mult mai mica de accidentari fata de alte sporturi cum ar fi fotbalul, artele martiale sau atletismul. Cataratul in sala s-a dovedit a avea cea mai mica rata a accidentarilor in comparatie cu celelate sporturi incluse in studiul din 2010.

© 2016-2017 Fabrica de catarat. All Rights Reserved. Designed By AlphaBeta

Please publish modules in offcanvas position.